Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Konstrukce pohonu linky na klíčení sladu
Pochylý, Petr ; Vlašic, František (oponent) ; Omasta, Milan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí pohonu linky a klíčení sladu. První část se věnuje charakteristice linky a také samotnému sladování. Druhá část této práce popisuje druhy klíčírenských technologií a převodů. Poslední část této práce obsahuje návrh konstrukčního řešení.
PŘESTAVBA PRŮMYSLOVÝCH AREÁLŮ A ZÓN - BOX FACTORY OLOMOUC
Serenčko, Igor ; Pospíšil, Zdeněk (oponent) ; Boháč, Ivo (vedoucí práce)
Hlavním cílem projektu je vytvořit multifunkční areál, který má poskytnout široké veřejnosti volnočasové, umělecké a kulturní centrum pro všechny věkové kategorie, avšak s důrazem na mladší generaci. Program projektu poskytl jasnou koncepci a definici cílů, které by měla tato infrastruktura dosáhnout. Poskytl řadu možností, využití a prostor, tvořící funkční program pro nové i stávající budovy a také pro přilehlé pozemky. Za tímto účelem bylo definováno pět hlavních programových oblastí.
Návrh řídicího systému experimentální sladovny
Pochylý, Petr ; Blecha, Radim (oponent) ; Vetiška, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem automatického systému řízení provozně experimentální sladovny. První část se věnuje obecnému popisu všech výrobních etap sladování a stručné charakteristice Výzkumného ústavu pivovarnictví a sladařství. Dále také obecně charakterizuje použitý hardware a software pro automatický systém řízení. Druhá část této práce popisuje druhy programovatelných automatů a výběr optimální varianty pro aplikaci provozně experimentální sladovny. Diplomová práce ve třetí a čtvrté části obsahuje metodiku a stručný popis o tvorbě programu a vizualizace automatického systému řízení provozně experimentální sladovny. Výstupem diplomové práce je vytvořený kompletní řídicí program a vizualizace řízené aplikace provozní sladovny.
Historický pivovar - potenciál regionálního rozvoje
Mosler, Štěpán ; Boháč, Ivo (oponent) ; Králová, Eva (oponent) ; Zemánková, Helena (vedoucí práce)
V dnešní době existují stovky pivovarů, které jsou roztroušené po Čechách, Moravě a Slezsku a stále hledají svoji novou budoucnost. Jsou to pivovary opuštěné nebo v soukromém vlastnictví a mnohé z nich chátrají beze zbytku naděje na obnovu. Nezbývá jich mnoho a velmi obtížně se pro ně hledá nová funkce nebo osvícený investor. Důležité je, jak se k těmto historickým budovám budeme stavět v budoucnosti. Využít tento neopakovatelný potenciál, nebo nechat prostor pro nové využití? Jakým způsobem přistupovat k těmto stavbám? Jaké možnosti nám dávají a co potřebují? Dizertační práce se snaží charakterizovat a ukázat hodnoty pivovarské architektury, která se díky dramatickým změnám společnosti stala ohroženým druhem. Prostuduje a představí pozitivní příklady využití potenciálu původních pivovarů a vepsání tohoto dědictví do soudobé urbanistické struktury měst a jejich zapojení do rozvojových projektů, konverzí a revitalizací, případně i dalšími způsoby. Pokusí se nabídnout možnosti, jak k těmto cenným stavbám přistupovat, aby zůstal zachován alespoň jejich charakter a atmosféra pro další generace.
Archeologické výzkumy středověkých sladoven v Čechách
Hendrych, Vladimír ; Klápště, Jan (vedoucí práce) ; Štefan, Ivo (oponent)
Práce se zabývá archeologickými doklady středověké sladovnické výroby. Nastiňuje dějiny výroby piva a sladu, se zaměřením na vývoj sladovnického řemesla v Českých zemích. V textu je přiblížena technologie výroby sladu a piva a charakteristika k tomu potřebných výrobních prostor a zařízení. V práci jsou popsány dosud zkoumané archeologické situace, které je možno interpretovat jako pozůstatek výrobních prostor a zařízení určených k výrobě sladu. V závěru práce je přiblíženo několik archeobotanických nálezů interpretovaných jako slad. Klíčová slova: středověk, sladovna, pivovarnictví, technologie, řemesla
Historický pivovar - potenciál regionálního rozvoje
Mosler, Štěpán ; Boháč, Ivo (oponent) ; Králová, Eva (oponent) ; Zemánková, Helena (vedoucí práce)
V dnešní době existují stovky pivovarů, které jsou roztroušené po Čechách, Moravě a Slezsku a stále hledají svoji novou budoucnost. Jsou to pivovary opuštěné nebo v soukromém vlastnictví a mnohé z nich chátrají beze zbytku naděje na obnovu. Nezbývá jich mnoho a velmi obtížně se pro ně hledá nová funkce nebo osvícený investor. Důležité je, jak se k těmto historickým budovám budeme stavět v budoucnosti. Využít tento neopakovatelný potenciál, nebo nechat prostor pro nové využití? Jakým způsobem přistupovat k těmto stavbám? Jaké možnosti nám dávají a co potřebují? Dizertační práce se snaží charakterizovat a ukázat hodnoty pivovarské architektury, která se díky dramatickým změnám společnosti stala ohroženým druhem. Prostuduje a představí pozitivní příklady využití potenciálu původních pivovarů a vepsání tohoto dědictví do soudobé urbanistické struktury měst a jejich zapojení do rozvojových projektů, konverzí a revitalizací, případně i dalšími způsoby. Pokusí se nabídnout možnosti, jak k těmto cenným stavbám přistupovat, aby zůstal zachován alespoň jejich charakter a atmosféra pro další generace.
Archeologické výzkumy středověkých sladoven v Čechách
Hendrych, Vladimír ; Klápště, Jan (vedoucí práce) ; Štefan, Ivo (oponent)
Práce se zabývá archeologickými doklady středověké sladovnické výroby. Nastiňuje dějiny výroby piva a sladu, se zaměřením na vývoj sladovnického řemesla v Českých zemích. V textu je přiblížena technologie výroby sladu a piva a charakteristika k tomu potřebných výrobních prostor a zařízení. V práci jsou popsány dosud zkoumané archeologické situace, které je možno interpretovat jako pozůstatek výrobních prostor a zařízení určených k výrobě sladu. V závěru práce je přiblíženo několik archeobotanických nálezů interpretovaných jako slad. Klíčová slova: středověk, sladovna, pivovarnictví, technologie, řemesla
Návrh řídicího systému experimentální sladovny
Pochylý, Petr ; Blecha, Radim (oponent) ; Vetiška, Jan (vedoucí práce)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem automatického systému řízení provozně experimentální sladovny. První část se věnuje obecnému popisu všech výrobních etap sladování a stručné charakteristice Výzkumného ústavu pivovarnictví a sladařství. Dále také obecně charakterizuje použitý hardware a software pro automatický systém řízení. Druhá část této práce popisuje druhy programovatelných automatů a výběr optimální varianty pro aplikaci provozně experimentální sladovny. Diplomová práce ve třetí a čtvrté části obsahuje metodiku a stručný popis o tvorbě programu a vizualizace automatického systému řízení provozně experimentální sladovny. Výstupem diplomové práce je vytvořený kompletní řídicí program a vizualizace řízené aplikace provozní sladovny.
Historické pivovary: budoucnost nebo minulost?
Mosler, Štěpán
Do dnešní doby je v České republice evidováno na 1400 objektů pivovarů a to jak funkčních nebo využívaných k jiným účelům, tak i opuštěných nebo zaniklých. Bohužel většina z nich jsou objekty opuštěné a chátrající. Důležité je jak se k těmto historickým budovám budeme stavět v budoucnosti. Využít tento neopakovatelný potenciál nebo nechat prostor pro nové? Jakým způsobem přistupovat k těmto stavbám? Jaké možnosti nám dávají a co potřebují? Příspěvek se snaží stručně charakterizovat a upozornit na mimořádné vlastnosti jedné velké skupiny výrobních budov, které se díky dramatickým změnám společnosti stala ohroženým druhem. Pokusit se nabídnout možnosti jak k těmto cenným stavbám přistupovat, aby zůstal zachován aspoň jejich charakter a atmosféra pro další generace.
Pivovar v Buštěhradě: studentská soutěž jako akcelerátor ochrany památek
Mosler, Štěpán
V dnešní době existuje na desítky pivovarů roztroušených po Čechách, Moravě a Slezsku, které stále hledají svoji novou budoucnost. Jsou to pivovary opuštěné nebo v soukromém vlastnictví a mnohé z nich chátrající bez zbytku naděje na obnovu. Nezbývá jich m

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.